İçindekiler






İngilizce
Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 2649 Blog

İngilizce öğrenmeye nereden başlamak gerekir? İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalı? Dil Öğrenmeye Nereden Başlamalı? Yeni bir dil öğrenmeye nereden başlanır? Adım adım İngilizce öğrenmek istiyorum Evde İngilizce öğrenmek Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenler Nereden Başlamalıdır? İngilizce öğrenmenin en kolay yolu nedir_ İngilizce Öğrenmeye Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler Kolayca İngilizce öğrenmek için nereden başlamalıyım? İngilizce Öğrenmeye Başlamak

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalı?
İngilizce konuşmak ve en kısa sürede en iyi sonucu almak istiyoruz. Fakat bu süreçte hemen sıkılıyor, çalışmaktan hoşlanmıyor ve İngilizce konuşabilmek için ilahi bir çipin icat edilmesini bekliyoruz.

"İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalı?" sorusuna cevap verebilmek için öncelikle İngilizceyi hangi düzeyde öğrenmek istediğinize karar vermelisiniz. İngilizce öğrenme amacınız İngilizce öğrenme hedefinize ulaşmak için atacağınız ilk adım olacaktır.

Günlük hayatta kendinize yetecek kadar İngilizce öğrenme niyetindeyseniz, öyle zahmetli süreçlere, kendinizi hırpalamaya gerek yok. Genel hatlarıyla belli başlı konuları bildiğinizde işinizi fazlasıyla göreceklerdir.

Profesyonel hayatta İngilizceye ihtiyaç duyuyorsanız, durum değişir. Artık temel düzeyde cümleler sizi kurtarmayacağı gibi, yazışmalar ve yayın takipleri ön plana çıkar. Gazete, dergi, makale okumak, bir olayı ayrıntılarıyla tartışmak önem kazanır. Aşağıda her iki seviye için de neler yapmanız gerektiği konusunda ayrıntılar verilmiştir.





İngilizceye Sıfırdan Başlamak

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 1245 Blog

İngilizceye sıfırdan başlamak Sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir? Sıfırdan İngilizce Öğrenmek Yeni Başlayanlara Sıfırdan İngilizce Dersleri Sıfırdan İngilizce Konu Anlatımı Sıfırdan İngilizce Öğrenmek İstiyorum Sıfırdan İngilizce Öğrenmek için tavsiyeler Sıfırdan İleri Seviyeye İngilizce İngilizce Öğrenmeye Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler Yurtdışında Sıfırdan İngilizce Eğitimi Sıfırdan YDS'ye Nasıl Çalışılır?

İngilizceye Sıfırdan Başlamak
Tüm dünyada insanlar temel zamanlar ve bunları tamamlayan ara kiplerle konuşur. Bizler konuşmamızın büyük çoğunluğunu geçmiş zamana, ondan biraz daha az yüzdeyle geniş zamana ve çok az bir yüzdeylede gelecek zamana ayırırız. En ana hatlarıyla dilde detaya girilmediği sürece bu zamanlar bizi her şekilde idare eder. Bu zamanlara biraz gereklilik ve birazda muktedirlik eklediğimizde hemen hemen her türlü cümleyi söyleyebiliriz. Derdimizi anlatacak kadar İngilizce için tüm bunlar yeterli olacaktır.

Geçmiş Zaman
Past Tense
Gittim

Geniş Zaman
Present Tense
Giderim

Gelecek Zaman
Future Tense
Gideceğim

Can
ebilmek
Gidebilirim

Could
geçmişte ebilmek
Gidebildim

Must
meli - malı
Gitmeliyim

Bir saat önce yolda bir adam gördüm. Bana baktı ve "Bir soru sorabilir miyim?" dedi. Hava çok soğuktu ve kar yağıyordu. Korktum ve o an hiçbir şey söyleyemedim. Hızlıca oradan uzaklaştım. Şu an evdeyim. Eve gelince genellikle duş alır, sonra da bir bardak ılık süt içerim. Sekizde Pınar bizi ziyaret edeceğinden bir an önce duş almalı ve yemek yapmalıyım.

Görüldüğü gibi temel yapılarla tüm ihtiyaçlarımıza karşılık cümleler üretebiliriz. Kısaca, biraz yazayım biraz konuşayım derdindeyseniz, stress olmaya İngilizce eğitiminde öyle ömrünüzü tüketmeye gerek yoktur. Zaten büyük çoğunluk aynı düzeyde yazıp konuşur. Onların sizden tek farkı cümleleri düşünmeden ve hızlıca söyleyebilmeleridir.

Çok detaya girmeden kendinizi bunlara kanalize ederseniz zamanla yeterli kelime öğrenimi ve çok tekrar ile belli bir aşamaya gelirsiniz. Bu seviye için sizlere yardımcı olacak yüzlerce kaynak ve youtube videosu bulabilirsiniz. Sadece irade gösterin, sabredin ve çalışın. Herşey ardından gelecektir.





Kolay Yoldan
İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 3268 Blog

Ajanların dil öğrenme teknikleri Gizli Ajanlar Nasıl Dil Öğreniyor? CIA Ajanları Nasıl Dil Öğreniyor? Casus ajan tekniğiyle İngilizce İngilizce En Kolay şekilde Nasıl Öğrenilir? Hızlı İngilizce Öğrenme İngilizceyi Daha Hızlı Öğrenmek için En Kolay İngilizce Öğrenme Yolları En Kolay ingilizce öğrenme teknikleri Pratik İngilizce öğrenme Dünyanın En Hızlı İngilizce Öğrenme Metodu Kolay İngilizce Öğrenme Uygulamaları Kolay İngilizce Öğrenme Dersleri

Kolay Yoldan İngilizce Nasıl Öğrenilir?
Eğer herhangi bir ingilizce kursuna gidiyorsanız veya evde kendi başınıza ingilizce öğrenmek istiyorsanız artık size sistemden çok pratik ve hızlı ingilizce konuşma ihtiyacı hasıl olacaktır.

Kendinize yetecek kadar İngilizce için, öncelikle yukarıda anlatmaya çalıştığım zamanları internetten araştırın ve çalışın. Hepsi çok kısa sürede kolayca kavrayacağınız yapılar. Daha sonra youtube üzerinden her konuyu ayrı ayrı anlatan değişik videolar izleyin. Örnekler çıkarın. Tekrar tekrar çalışın. Başka konulara girmeyin ve kafanızın karışmasına izin vermeyin. Söylediklerim size her şekilde yetecektir.

Artık nasıl yapıldığını çok iyi bildiğiniz hayatsal karşılığı olan değişik en az 500 İngilizce cümle araştırıp bulun. Her birine 10 dakika harcayarak ağızdan bir kerede ve pürüzsüz çıkacak şekilde defalarca tekrarlayın. Telaffuzda sıkıntı çekiyorsanız internetten kolayca bulabileceğiniz online seslendirme kulanın. Tüm bu süreçten sonra 500 cümle ve bu cümleler vasıtasıyla kendi kelimelerinizi kullanarak türeteceğiniz yeni cümleler yeterli düzeyde konuşmanızı sağlayacaktır.


Nasıl İyi İngilizce Konuşulur?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 4213 Blog

İngilizce Konuşma Teknikleri İngilizce Nasıl Daha İyi Konuşulur? Daha İyi İngilizce Konuşabilmek İçin Akıcı ingilizce konuşmanın Anahtarı İngilizce konuşabilmek için Tavsiyeler Gramersiz İngilizce Nasıl Konuşulur? İngilizce Konuşmanın Sırrı Nasıl İyi İngilizce Konuşulur? İngilizce Speaking Nasıl Gelişir? Pratik İngilizce Konuşmak Anadil gibi İngilizce Konuşmak

Nasıl İyi İngilizce Konuşulur?
Amaç iyi konuşmak, yazmak ve profesyonel hayatta "iyi İngilizce bilenlerden biri olmaksa" elbetteki yukarıda yazdıklarımız çok acıkan birine bir lokma ekmek vermekten öteye geçemez. Artık işin içine detay girer ve konuşmak kadar okuduğumuzu anlamak ve en önemlisi yazmak vazgeçilmez bir hedef haline dönüşür. Bu durumda profesyonel yardım almak kaçınılmaz olur ve zorlu sürece hazırlanmanız gerekir. Zira, İngilizcede yan bileşenleriyle 18 ayrı kullanım ve bunların her birinin ortalama 9 adet olay ifadeleme şekli bulunur.

Örneğin, "gitmedi" cümlesini söylemek günlük hayatınızda size yetecekken, profesyonel kullanımda zayıf kalacak ve "gidebilmeliydi" anlamını asla vermeyecektir.

Örneğin, "Ahmet istemedi ve Hasan duvarı boyamadı." demek her türlü işinizi görürken, "Ahmet Hasan'a duvarı boyattırmış olabilirdi" cümlesinin yanında çok amatör kalacaktır.

Peki, tüm bu anlattıklarımız nasıl gerçekleşecek?

İşin sırrı, kendi dilinize hakim olmak ve söylemeye çalıştığınız şeyin kendi dilinizdeki gramer karşılığını bilmektir. Kendi diline hakim olamayan birinin yetişkin yaşlarda başkasının dilini öğrenmesi ezberin ötesine geçemez. Böylelikle ne yaptığınızı bilir öğrendiğinizi her adımda kontrol edebilme yetisine sahip olursunuz.

Eğer siz bir edilgenin, ettirgenin, etkenin veya hikayenin ne olduğunu kendi öz dilinizde bilmiyorsanız, hiç kimse size onların İngilizce karşılıklarını öğretemez. Sadece ezberler ve kısa bir süre sonra da unutursunuz. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için diller arası kıyas ve yerine koyma modellemelerine tam ve mutlak hakim olmanız gerekir.

Nasıl İyi İngilizce Konuşulur?

Kalıcı öğrenmek, dillerin birbiri ile köprüsel bağlantılarını ve denkliklerini kendi öz dilinizde bilmenizle mümkündür. Unutmayın, kendi dilinin dilbilgisine vakıf olmayan birisi bir başkasının diline yetişkin yaşlarda asla vakıf olamaz. Önce öğrenmeli sonra da konuşma çalışmalarıyla bunu geliştirmeli ve sonuca ulaşmalısınız.

Matematiksel İngilizce bu noktada devreye girerek, tüm dünya dillerinde evrensel olan mastarları rakamlara dönüştürür. Onlara kullanım özellkli renkler atar ve aynen matematikte sayıların oluşumu gibi birbiri ile türevsel ilişki içine sokar. Sayısal modellemeye dayalı özel bir algoritmaya sahip olan "R Modüler İngilizce Bağlantı Kılavuzu" ana dili Türkçe olanlar için özel olarak geliştirilmiş ezber düşmanı, akıllara durgunluk veren ve İngilizcede çığır açan devrimsel bir buluştur.

Her bir bileşeninin anlamı, işlevselliği ve kullanımı ayrı olan
S + ( ( (17 + 1) x to A) + (B+C) ) + to Xi + O formülü ve
" R | RR | ≠R | /R | /Ring | INR | IZR | IIR "
sök-tak parçalardan oluşan "İngilizce R Modüler Bağlantı Kılavuzu" bizlere İngilizcede adım adım ilerleme sağlar. Artık bir cümlenin veya paragrafın zor yada kolay olması değil, sistemsel karşılığı ön plana çıkar.

Önce öğrenmeli sonra da konuşma çalışmalarıyla bunu geliştirmeli ve sonuca ulaşmalısınız. Öyle bilmediğiniz bir yabancı dili konuşarak profesyonel düzeyde öğrenme hayalinden bir an önce vazgeçmeli, öncelikle mantığını oturtmalı, kendi dilinizde yerine koymalı ve sonrasında pratik aşamasına geçmelisiniz.