İçindekiler






İngilizce
Öğrenemiyorum Ne Yapmalı?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 3265 Blog

İngilizce öğrenemiyorum ne yapmalıyım? İngilizce öğrenemiyorum ne yapmalı? İngilizce Öğrenememe Sorununu İngilizce Öğrenemiyorum İngilizce Öğrenirken Asla Yapmamanız Gerekenler İngilizce bilmeden olur mu? Türkiye'nin İngilizce'yle imtihanı Türklerin İngilizceyle sınavı Okullarda neden İngilizce öğrenemiyoruz? İngilizce Dil Becerinizi Geliştirmek İngilizce Öğrenmek Neden Zor

İngilizce Öğrenemiyorum Ne Yapmalı?
“İngilizce öğrenemiyorum, ne yapmalı?” sorusunu sıksık kendimize sorar ve mantıklı bir cevap bulabilmek için kara kara düşünürüz. Etrafımızda İngilizce konuşan birini gördüğümüzde, kendimizi aşağılanmış gibi hissederek içimizde oluşturduğumuz olumsuz duygulardan, gözlerimizde ansızın beliren kışkançlık ateşinden nasibini almayan hemen hemen yoktur.

Neden kıskanıyorsun?

Çünkü İngilizce öğrenmek istiyor ama bir türlü başaramıyorsun. Yapamadığın birşeyi başkalarında görmek seni üzüyor ve çaresiz hiisediyorsun. Ama yanılıyorsun. İngilizceyi öğrenemeyeceğin duygusu tamamen senin uydurduğun, inandığın olumsuzlama ve aşamayacağına inandığın suni bir engel. İnan, ana dili İngilizce olmayan diğerleri de zamanında aynı duyguları hissetti. Önlerindeki engelleri kaldıldılar ve başardılar.

Etrafınızda İngilizce konuşanlar sizin için bir rol model olmalı ve İngilizce öğrenme yolculuğunuzda size ilham vermeli. Onlara gıpta ile bakmak yerine motive olmalı ve başaracağınıza inanmalısınız. “Yeterince akıllı değilim” ve “İngilizce öğrenmek benim için imkansız” gibi İngilizce öğrenmeyle ilgili en yaygın mitleri ve yanlış cümleleri kullanmak yerine, İngilizce maceranıza "insan aklının başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını" hatırlamakla başlamalısınız.

ve sürekli maruz kalmanın başarıyı getireceği kolayca anlaşılmaktadır.





İngilizce
Öğrenmek İçin Ne Yapmalı?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 1245 Blog

Kendi Kendine İngilizce Öğrenmek için İngilizceyi Öğrenmek için Ne Yapmalıyım? İngilizce Öğrenmek İsteyenlerin Bilmesi Gereken ingilizce öğrenmek isteyenlere tavsiyeler En Kolay İngilizce Öğrenme Yolları Hızlı İngilizce Öğrenme İngilizcenizi Geliştirmek İçin İngilizce öğrenmenin dünyadaki en iyi yolu İngilizce Öğrenirken En Sık Yapılan İngilizceye Temelden Başlıyorum. Ne Yapmalıyım? Kendi Kendine Evde İngilizce Öğrenme Teknikleri

İngilizce Öğrenmek İçin Ne Yapmalı?
Herkesin iyi ve kötü günleri vardır. İngilizce öğrenmek bir roller coaster gibidir. Bu süreçte iniş ve çıkışlar son derece normal ve insancıl şeylerdir. Duyduğunuz mitlere inanmayın çünkü onlar sizi sadece geride tutacaktır. Kendinize inanın, öğrenme stilinizle çalışan eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratın ve hedeflerinize ulaşmaya başlayın. Yanlış konuştuğunuzda, başkalarının ne söyleeceğini umursamayın. Bugün İngilizce bilenler başlangıçta sizinle aynı durumdaydı.

İngilizce konuşan insanlarla daha fazla zaman geçirin. İngilizce kitaplar okuyun, İngilizce TV izleyin, internette podcastlerı dinleyin. Konuşmada öğrendiğiniz yeni ifadeleri kullanmaya çalışın. Destekleyici materyaller bulun. Bir süre filmleri İngilizce altyazılı seyredin.

İngilizce sözlük uygulamalarını cep telefonunuza indirin. Yeni bir kelimeyle karşılaştığınızda ( Gazete, Dergi, Haber Kanalı, Bireysel konuşma vb. ) sözlükte karşılığına bakın ve doğru fırsatı bulduğunuzda proaktif olarak kullanmaya çalışın.





İngilizce
Konuşmak İçin Ne Yapmalı?

Erhan Sarıoğlu | Nisan 13, 2022 | 4521 Blog

İngilizce Konuşmak İçin Ne Yapmalı? Speaking Geliştirme Daha İyi İngilizce Konuşabilmek İçin İngilizce Konuşma Becerinizi Geliştirme Konuşma Kuralları - İngilizce Konuşma Hızlı İngilizce konuşma Pratik İngilizce Konuşma İngilizce konuşabilmek için Tavsiyeler İngilizce Konuşmayı Nasıl Öğrenmeli? Akıcı İngilizce Konuşmak İçin Nasıl akıcı İngilizce konuşabilirim?

İngilizce Konuşmak İçin Ne Yapmalı?
Ne istediğinizi belirleyin ve kendinize gerçekçi hedefler bulun. Terfi almak, yabancı meslektaşlarınızla konuşabilmek, yurt dışında okumak veya bir sonraki tatilinizi İngilizce konuşulan bir ülkede geçirmek için mi İngilizce öğrenmek istiyorsunuz? Kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirleyin ve ilerlemenizi takip edin.

Kendinizi İngilizce ile çevreleyin:
Kendinizi İngilizce ile çevrelemek için İngilizce konuşulan bir ülkede olmanız gerekmez. Alışveriş listenizi yazmak, gazete okumak, radyo dinlemek, İngilizce bir günlük yazmak veya işe giderken cep telefonunuzda İngilizce dinlemek gibi İngilizceyi günlük hayatınızın bir parçası haline getirmenin yollarını bulun.

İngilizce konuşan arkadaşlar edinin:
İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamasanız bile, yakınlarda muhtemelen çok sayıda yabancı yaşamaktadır. Anadili İngilizce olan kişilerle tanışmanın yollarını bulun. Yabancıların gittiği bar, restoranlara gitmek, spor ve sosyal etkinliklere katılmak dilinizi geliştirecektir.

Çalışma ortakları bulun:
İngilizcenizi geliştirmek için anadili konuşmanıza gerek yoktur. Bir çalışma ortağı bulun veya bir İngiliz kulübü oluşturun ve İngilizce konuşmak ve çalışmak için düzenli olarak toplanın. Birbirinizi motive eder ve eksik taraflarınızı tamamlarsınız.

Otantik malzemeler kullanın:
Sadece ders kitaplarında İngilizce okumak sıkıcı olabilir. Ana dili İngilizce olan kişiler tarafından yazılmış ve İngilizce konuşan kişiler tarafından yazılmış metinleri okumaya çalışın. Her gün İngilizce haberleri okumak için interneti kullanın. İlk başlarda zor gelsede, kendinizi disipline etmek ve sürekliliği kazanmak adına sizi geliitirecektir.

Gerçek İngilizceyi dinleyin:
Her şeyi anlamasanız bile normal hızda konuşulan İngilizce dinleyerek kulağınızı eğitin. Ayrıca, yazılı şeyleri görmeden dinleme alıştırmaları yapın ve orada ilginç veya olağandışı kelimeleri yakalamak için birkaç kez dinlemekten korkmayın.

Yeni kelimeler öğrenmenin eğlenceli yollarını bulun:
Şarkı söylemekten hoşlanıyorsanız, en sevdiğiniz İngilizce şarkılar için kelimelere bakın. Masanızın veya evinizin değişik yerlerine üzerinde yeni kelimeler olan notlar yapıştırın. Komik örnek cümleler oluşturun veya hatırlamanıza yardımcı olmak için yeni kelimelerin yanına küçük resimler çizin.

Kültür hakkında bilgi edinin:
İngilizce konuşulan ülkelerin insanları ve kültürü hakkında bilgi edinin. Bir dil öğrenmek sadece dilbilgisi ve kelime dağarcığıyla ilgili değildir. Aynı zamanda farklı düşünme biçimlerine sahip insanlarla iletişim kurmakla da ilgilidir.

Ne yaparsanız yapın eğlenin:
Bir dil öğrenmek işinizi gerektirir, ancak kendinizden zevk alıyorsanız bu dile sadık kalabilirsiniz. Oyun oynayın, çapraz bulmaca yapın, şarkı söyleyin, çizgi roman okuyun ve hata yapma konusunda fazla endişelenmeyin. Hata yapmak genellikle en iyi öğrenmenin yoludur.